Dr. Hauschka

 “De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen. Dat is het unieke van Dr.Hauschka Cosmetica”

Geschiedenis
Dr.Hauschka Skin Care werd in 1967 ontwikkeld door schoonheidsspecialist Elisabeth Sigmund, in samenwerking met de chemicus, Dr.Rudolf Hauschka, oprichter van de firma WALA voor antroposofische geneesmiddelen. Uit deze samenwerking ontstond de WALA-cosmetica, een lijn van huidverzorgingsproducten ontwikkelt en vervaardigt volgens dezelfde procédé als de geneesmiddelen. Kennis van de werking van natuurlijke ingrediënten en de natuurlijke processen van de huid vormen de basis voor de cosmetica en het Dr. Hauschka verzorgingsconcept. Uitgangspunt daarbij is de gedachte dat de huid eigen krachten bezit om zichzelf te verzorgen en te herstellen.

Holistische huidverzorging 
Dr.Hauschka heeft een antroposofische en holistische filosofie. Dr.Hauschka maakt geen indeling in verschillende huidtypes, maar ziet de huid als een totaal orgaan met dynamische huidcondities. Dit houdt in dat er naar de mens in zijn geheel wordt gekeken en niet alleen naar de huid. Bij de Dr.Hauschka behandeling bevordert de Dr.Hauschka therapeut de doorstroming in het gehele lichaam. Zij geeft de huid en de mens een ritmisch herstellende impuls, onder andere door middel van lymfestimulatie met twee zachte penselen.

Een Dr. Hauschka behandeling leidt tot een diepe ontspanning en geeft een doorstromend en weldadig gevoel, vitaliteit en een gevoel van innerlijke balans